Contact: telefoon 010 - 4673105

PERSBERICHT – (Denk)Sport dagen in de Familiekerk, Rotterdam groot succes.

kruimel

fam kerk

 

 

 

 

Rotterdam, september 2017

Vol verwachting klopten vele kinderharten van de jongens en meisjes van reguliere basisschool Imelda, Chr. Speciaal Basisonderwijs Bergkristal en Medische Kindzorg Instelling CityKids toen vrijdag 22 september 2017 om 09.00 uur door Nicoline Cornelissen, bestuur Stichting Kruimeltje en Rein Lander, oprichter Stichting Pallieter, het startsein werd gegeven voor de sportdag in de Heilige Familiekerk.

1

Stichting Kruimeltje kijkt terug op twee zeer sportieve dagen, waar kinderen samen konden optrekken met én zonder beperking, ziek of gezond. Samen met de vele ouders, leraren, medewerkers en vrijwilligers van Stichting Present waren het 2 bijzondere dagen in een bijzondere omgeving.

Op vrijdag 22 september 2017 hebben we met elkaar diverse sporten en spellen beoefend. Iedereen deed vol enthousiasme mee. Er waren poffertjes, lekkere broodjes en drankjes en voor alle kinderen uiteraard een groen / oranje Kruimeltje medaille. De lieve vragen van gezonde kinderen, wanneer de “zieke” kindjes kwamen om mee te spelen, waren hartverwarmend en ze hebben dan ook met elkaar zichtbaar genoten.2

Vervolgens op zaterdag 23 september 2017 werden kinderen en jongeren met én zonder een beperking in samenwerking met Stinafo – Stichting Nationaal Fonds Het Gehandicapte Kind – uitgedaagd door Tea Lanchava en Ton Sybrands mee te doen aan de schaak- en dam simultaan. Kubra Murt, onze Rotterdamse vlogger, beet de spits af tegen Ton Sybrands. De kinderen van Stichting Bont deden volop mee en genoten van het potje square for chess!

Hierbij een foto van alle kampioenen.

3

Cornelissen is verheugd over zoveel enthousiaste deelname. Het was een vrolijke boel deze dagen in de Familiekerk. Iedereen kon mee doen. Cornelissen bedankt de vele vrijwilligers en alle mensen, die heel hard achter de schermen hebben gewerkt en deze dagen mede mogelijk hebben gemaakt.

Stichting Kruimeltje ondersteunt zorg-intensieve kinderen en jongvolwassenen die intensieve en/of palliatieve zorg en/of begeleiding nodig hebben met als doel deze kinderen en hun gezin meer kwaliteit van leven te geven en daarnaast ook hun zelfredzaamheid en weerbaarheid te vergroten.

Stichting Kruimeltje bestaat sinds eind 2016 en heeft haar naamgenoot Kruimeltje als grote voorbeeld. Dit Rotterdamse straatjongetje uit het boek van Chris Abkoude had – ondanks alle tegenslag – levenslust, humor en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Wilt u Stichting Kruimeltje ook helpen? Neem dan contact op met Nicoline Cornelissen via

06 40419929 of info@stichtingkruimeltje.nl. Voor meer informatie zie ook www.stichtingkruimeltje.nl.

Meer informatie over de Heilige Familiekerk vindt u op www.defamiliekerk.nl.

 

Noot voor de redactie:

We stellen het erg op prijs als u in uw medium aandacht wil besteden aan dit project.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicoline Cornelissen, bereikbaar via info@stichtingkruimeltje.nl of tel.nr. 06 40419929.

 

Contact Vestigingen Rotterdam

van Oldenbarneveltplaats 442
3012 AP Rotterdam
010-4673105
info@mkdvcitykids.nl
————————————————
Gouvernestraat 70E
3014 PR Rotterdam
010-4366447
info@mkdvcitykids.nl
————————————————
Oostzeedijk 104E
3063 BG Rotterdam
010-4361368
info@mkdvcitykids.nl
————————————————

Contact Vestiging Den Haag

Jonckbloetplein 61
2523 AV Den Haag
070-4500987
info@mkdvcitykids.nl
————————————————